П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
26 Червня 2015

ЧИ ВИСТАЧИТЬ БІЙЦЯМ ГЕКТАРІВ?

Кам’янчани – учасники антитерористичної операції створили будівельний кооператив і вирішили звернутися до Міністерства оборони з приводу передачі територій колишнього понтонного полку й артбази у власність міста. Це та інші питання обговорювали на зборах ГО «Кам’янець-Подільське об’єднання учасників АТО», що відбулися 24 червня у сесійному залі міськради. 

Дискусії та чимало запитань у членів організації виникають довкола земель, котрі виділяють військовим, адже наразі міська рада не має достатньої кількості ділянок для всіх АТОшників.

– Сьогодні маємо близько 9 гектарів для таких цілей, – каже начальник відділу Держземагентства в Кам’янці-Подільському Віктор КРАВЧУК. – Є пропозиції, щоби певну їх частину роздати під присадибні ділянки сім’ям загиблих і важко поранених бійців. Решту планується взяти під житловий кооператив для будівництва багатоповерхівки або так званих таунхаусів. Аде справа в тому, що тепер учасників АТО близько 600, а міська рада не має стільки вільної землі.

Вирішити це питання могли б гектари колишніх понтонного полку й артбази, які належать Міністерству оборони. Зі слів секретаря міськради Анатолія КАЧУРОВСЬКОГО, депутати тричі зверталися до Верховної Ради, Міноборони, Кабміну із проханням передати ці території у комунальну власність міської ради. Проте жодної офіційної відповіді не надійшло. Тому члени організації вирішили добиватися цих земель особистими зверненнями та візитами у міністерство.

Крім того, учасникам АТО пояснили, що до будівельного кооперативу ввійдуть ті, котрі не мають житла. Таких заяв прийнято вже 120. Пропонуватимуть учасникам АТО і ділянки на території району: 10 сотих – під будівництво, 12 – для садівництва і 2 га – під особисте фермерське господарство.

Голова правління міськрайонної організації «Учасники АТО» Павло ВАСИЛЕНКО зазначив, що за сприяння міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА організація отримала 76 тис.грн. допомоги від міста-побратима Укмерге. Першочергово матеріально підтримуватимуть сім’ї загиблих і поранених. Першу банківську картку із допомогою вручили Віталію ГАЛІЦИНУ, який втратив зір і потребує лікування.

Кам’янецькі сім’ї, рідні котрих брали участь в АТО, також мають можливість відправити своїх дітей на двотижневий відпочинок до Польщі (з 25 липня до 8 серпня). Надійшла від організації й пропозиція про встановлення Прапора України на Алеї Слави міського кладовища, а на території Легіону Січових Стрільців планують облаштувати церковну капличку.