П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Липня 2015

ЗІЛ ПІРНУВ ПІД АСФАЛЬТ

Через технічну помилку, допущену майже півстоліття тому, під землю пішов автомобіль ЗІЛ. Пригода сталася пообіді 27 червня на вул.Смирнова.

ЗІЛ ПІРНУВ ПІД АСФАЛЬТ

Як повідомляє прес-служба міськради, гендиректор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК терміново направив аварійну бригаду для вияснення причин надзвичайної ситуації й особисто прибув на місце події. З’ясувалося, що коли вантажівка заїжджала у двір, стався обвал каналізаційного колектора – і машина провалилася під асфальт. На щастя, ніхто з людей не постраждав, вантажівку витягували краном.

За попередніми висновками, обвалення сталося через повну руйнацію каналізаційного колектора, який вийшов з ладу, бо під час прокладання мережі встановили трубу значно більшого діаметра, ніж того вимагали техумови. Відповідно, мережа була заповнена на третину, що сприяло утворенню агресивного аміачного середовища, яке повністю зруйнувало бетонну трубу.

На деякий час заручниками прикрої ситуації стали жителі селищ Смирнова і Першотравневого, котрі опинилися без води. Щоправда, мер міста Михайло СІМАШКЕВИЧ доручив організувати для них підвезення питної води.

– Було замінено 12 метрів труби і виявлено ще декілька аварійних ділянок, де в будь-який момент можливий обвал, що може призвести до екологічної катастрофи, адже у цьому колекторі стоки із селищ Смирнова та Першотравневого, – розповів Валерій Гордійчук.

Наразі міська влада ламає голову над тим, де знайти кошти на заміну труби від Смирнова до перехрестя вул.Чехова і пр.Грушевського.

За матеріалами прес-служби міськради.