Четвер, 28 Березня 2024 р.
10 Липня 2015

НЕЗЛАМНИЙ УТОС

Коли занепадали багато заводів, вони вижили. Ті, котрі мали проблеми із зором, міцно стояли на ногах. Кам’янецьке учбово-виробниче пiдприємство Українського товариства слiпих (УТОС) 8 липня відзначило 60-літній ювілей.

НЕЗЛАМНИЙ УТОСПід час святкового заходу керівництво підприємства нагородило найкращих працівників. Також присутнім розповіли про головні історичні віхи УТОСу. Заснований 1955 року заклад спочатку орієнтувався на виробництво господарських сіток, поштових ящиків і жерстяних банок. Згодом почав виробляти електротехнічні вироби й автоджгути. 1978 року УТОС очолив Микола БЕССАРАБ, який і донині є його директором. Коли підприємство вийшло на пік виробництва, на ньому працювало 600 робітників. У 90-х та 2000-х роках товариство переживало кризи, однак зуміло залишитися на плаву. Нині тут 161 працівник. Головна спеціалізація – випуск комплектів проводів для різних цілей і джгутів. Також проводиться соціальна та просвітницька робота для незрячих і слабкозорих. Зокрема, заклад славиться своїм оркестром сопілкарів «Фольклор», без якого не обходиться жоден захід УТОСу.

Прийшли із подарунками привітати УТОСівців чимало гостей: міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ (на фото), представники РДА, районної та обласної рад, керівники різних соціальних служб і закладів тощо.