Субота, 20 Квітня 2024 р.
10 Липня 2015

РЯТУЮЧИ КОЛЕГ, РЯТУЮТЬ КРАЇНУ!

РЯТУЮЧИ КОЛЕГ, РЯТУЮТЬ КРАЇНУ!У час, коли наша країна проводить антитерористичну операцію на сході, особливого значення набуває здача донорської крові. Під час ведення бойових дій потребують переливання крові сотні наших поранених співвітчизників, і не лише військових.

Саме тому курсанти військової кафедри Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка, які проходять місячні військові збори, вирішили влаштувати День здачі крові. Вони 8 липня прибули на міську станцію переливання крові й безоплатно здали кров.

– Я не вперше став донором і з радістю відгукнувся на пропозицію взяти участь у такій почесній акції. Можливо, саме моя кров врятує чиєсь життя, – впевнений курсант Максим ПРИЙМАК (Хмельницький університет управління та права).

– Бути донором – почесно, але в цій справі є серйозний перелік обмежень. І зовсім не тому, що донорство шкідливе для самого здавача. Просто існують обставини, за яких донорська кров може бути шкідлива та навіть небезпечна для реципієнта, – пояснює лікар станції переливання крові Лариса СУДІЛКОВСЬКА. – Для донорів: вік – від 18 років; вага тіла, більша ніж 50 кг; не хворий і ніколи не хворів на деякі недуги тощо. Рекомендації для донора перед гемотрансфузією можна отримати на станції переливання крові.

Донорство – це один із наймилосердніших вчинків, тому дякуємо керівництву військової кафедри національного університету і курсантам, котрі здали кров. Запрошуємо і надалі все здорове населення міста не залишатися байдужими до чужої біди і брати активнішу участь в цьому благородному русі, в добрій і корисній справі.

Василь ЧЕРВАТЮК, викладач кафедри військової підготовки К-ПНУ ім.Івана Огієнка.