Субота, 27 Квітня 2024 р.
24 Липня 2015

ЧИ ВІДБУДЕТЬСЯ ВЕЛИКЕ ПЕРЕСЕЛЕННЯ СТИХІЙНОГО ПОСЕЛЕННЯ?

Очевидно, рух за визволення кам’янецьких тротуарів від стихійної торгівлі ризикує зазнати поразки.

Вже декілька тижнів поспіль ця тема на піку обговорення: в міськраді збирають наради, активісти дають поради, з бабцями проводять бесіди і обіцяють торгові місця на ринку. Проте залишати облюбоване «місце бою» поспішають не всі торговці. Якщо більшість продавчинь із сіл правоохоронцям таки вдається «запросити» на територію базару (принаймні у ранковий час), то підприємці, котрі порозкладали при дорозі цілі прилавки із товаром, залишаються «непідйомними». Занести декілька дерев’яних столів на територію ринку виявилося надскладним завданням.

Під час обговорення проблеми, яке відбулося в приміщенні міськради ще на початку липня, директор Центрального ринку Сергій ЧЕРНЯВСЬКИЙ запевнив, що вільних точок продажу на ринку вистачить, аби прихистити з вулиці всіх продавців, мовляв, за десять днів ці місця будуть підготовлені для торгівлі. Коли ж зайшла мова про ціну за торговельні метри, директор оголосив тариф, за яким платитимуть бабки із сіл району, – 3-5 грн., залежно від кількості привезеного товару. Не проти переселення стихійних реалізаторів і підприємці ринку, адже тоді й на їхній товар буде більше покупців. Утім на бабусь і базарників, які вперто засіли в пилюці на тротуарі, не діють ні вмовляння, ні переконання. Вони продовжують торгувати з-під поли, розкладати торби під ногами та сперечатися із міліцією.

Днями вивели на ринок і «важку артилерію». Сергій Чернявський продемонстрував обіцяних 450 вільних місць міському голові Михайлові СІМАШКЕВИЧУ та народному депутату Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ.

– Місць на критому продуктовому ринку та в молочному павільйоні є достатньо, – каже директор ринку. – Та цікаво, що підприємці, які торгують на вулиці великою кількістю товару, насправді мають на базарі свої кіоски, але продавати йдуть на тротуар, де більший потік людей. Наразі до боротьби зі стихійною торгівлею підключили інспекторів із благоустрою, які роздали приписи-попередження. Наступний крок – штрафи.