Субота, 20 Квітня 2024 р.
31 Липня 2015

В УМОВАХ, НАБЛИЖЕНИХ ДО АТО

В УМОВАХ, НАБЛИЖЕНИХ ДО АТОНа кафедрі військової підготовки К-ПНУ ім.Івана Огієнка з 3 до 31 липня студенти вишів, які опанували теоретичний і практичний курс навчання з військової підготовки, пройшли навчальний збір як курсанти навчального підрозділу. Це є завершальним етапом військової підготовки.

Польовий вишкіл є пріоритетним у навчанні курсантів на кафедрі військової підготовки. Тому більшість занять відбувалися на навчальному полігоні військової частини А-3290. Показником їхньої ефективності є вміння курсантів діяти в полі, грамотно організовувати виконання завдань інженерного забезпечення, обсяг і характер яких є досить значним і різноманітним. Завершився навчальний збір проведенням ротного тактико-спеціального завдання із застосуванням інженерної військової техніки, засобів мінування та розмінування інженерних загороджень тощо.

Курсанти практично виконували завдання інженерного забезпечення з урахуванням досвіду проведення антитерористичної операції: проводили інженерну розвідку, облаштовували укриття для особового складу, бойової техніки й озброєння, влаштовували загородження, маскувалися та долали водні перешкоди.

Результатом навчань, за словами завідувача кафедри кандидата технічних наук, доцента полковника Сергія МАЛЬЧЕНКА, є вдосконалення, закріплення теоретичних знань та набуття необхідних практичних навичок курсантами щодо виконання завдань інженерного забезпечення із залученням інженерної техніки, підготовка їх до складання випускного іспиту.

Федір ДЕМІДЧИК, 

кандидат військових наук, полковник.