Субота, 20 Квітня 2024 р.
7 Серпня 2015

КОМУНАЛЬНИКИ НЕ РОЗЩЕДРИЛИСЯ НАВІТЬ НА ГІРКУ

Втомившись чекати обіцяного та сподіватися на комунальників, мешканці будинку на вул.Князів Коріатовичів, 60, що в селищі Жовтневому, самостійно облаштували яскравий дитячий майданчик. Рожеві гойдалки, барвиста пісочниця, різнокольоровий автомобіль, яскраві грибочки, креативні чебурашка і жирафа виросли на невеличкій прибудинковій ділянці завдяки зусиллям родини ЧОРНИХ.

КОМУНАЛЬНИКИ НЕ РОЗЩЕДРИЛИСЯ НАВІТЬ НА ГІРКУ

І хоч по допомогу в будівництві дитячого майданчика люди зверталися і до КП «Житловик», якому сплачують за квартиру, і до департаменту ЖКГ, і навіть до місцевих депутатів, після декількох відмов у чиновницьких кабінетах збудувати місце для дозвілля своїх дітей вирішили за власний кошт. Єдине, що попросили в комунальників, – встановити в їхньому дворі гірку та металеві гойдалки, адже вироби з дерева та автомобільних шин прослужать дітям недовго. Втім навіть цього від влади не дочекалися…

– Я зібрала підписи мешканців усіх десяти під’їздів нашого будинку та звернулася із заявою щодо будівництва дитячого майданчика до директора КП «Житловик» Валентина СВІДЕРСЬКОГО, але єдине, що почула у відповідь, – немає коштів, – розповідає нам молода мама Марина ЧОРНА. – Пішла до департаменту ЖКГ міськради – відповідь та сама. Направила лист депутатові міськради по нашому округу Олегові КУШНІРУКУ, але від нього жодної реакції. Тож, плюнувши на все, вирішили робити майданчик самі.

Пісок, мучку, дерев’яні столи та каруселі за власні гроші привіз мій свекор Василь Володимирович. Усе робив своїми руками. Тільки один паркан нам обійшовся у дві тисячі гривень. На фарбу скидалися всім будинком. Чекали хоч якоїсь допомоги нашого ЖЕКу, адже його директор пообіцяв мені, що дасть для майданчика гойдалки, які демонтували в селищі цукрового заводу. Втім до нашого двору їх так і не привезли. Але чому ми маємо за власний рахунок будувати дитячий майданчик, тоді як щомісяця справно сплачуємо за квартиру?

Аби директор комунального підприємства зміг відповісти на їхні запитання, мешканці будинку запросили його до свого двору. Тут Валентинові Анатолійовичу згадали не лише обіцяні гойдалки, але й неякісний ремонт у під’їзді, старий дірявий дах, вибиті вікна, проблеми із підвалом та обвалену фасадну стіну.

– Мешканці цього будинку зверталися до нас із проханням облаштувати дитячий майданчик, але КП «Житловик» таким будівництвом не займається, – розповів у коментарі «Подолянину» Валентин Свідерський. – Наша компетен-ція – обслуговування, ремонт і прибирання. Але я вирішив піти назустріч ініціативній громаді й пообіцяв допомогти встановити гірку. І цю обіцянку виконаю, але потрібно трішки почекати. Адже перед встановленням дитячу гірку слід відремонтувати і пофарбувати. За тиждень вона буде на дитячому майданчику.