П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
21 Серпня 2015

ХТО ПІШОВ ПРОТИ «АФГАНЦІВ»?

13 серпня невідомі особи демонтували і вивезли 23 бетонні опори з Молодіжного скверу, де, з ініціативи міської Спілки ветеранів Афганістану, готувалося будівництво Зали бойової слави. З цього приводу воїни-інтернаціоналісти 18 серпня зібрали прес-конференцію.

ХТО ПІШОВ ПРОТИ «АФГАНЦІВ»?

– По суті, вчинено акт вандалізму, тому що основна мета цього проекту – увіковічення пам’яті полеглих земляків і підвищення рівня патріотичного виховання підростаючого покоління, – озвучує заяву 120 членів організації голова міської спілки Володимир ДУДКО. – Кошти на будівництво ми назбирали із благодійних пожертв, планували його завершити через рік. Матеріальних збитків нам завдали на 6 тисяч гривень, а скільки ще було вкладено праці самих ветеранів, що збиралися на суботники!

Звичайно, на місце події було викликано представників міського відділу внутрішніх справ, але без допомоги свідомих громадян злочин розкрити буде важко. Тому звертаємось до мешканців міста, хто став свідком цієї крадіжки, надати дані в міськвідділ міліції.

Щоправда, правоохоронці коментують злочин так:

– Відомо, що зникненню опор передував конфлікт між двома спілками афганців. Тож проблема не у стовпчиках, а у конфлікті. Ми внесли цю подію до єдиного реєстру як крадіжку. Але гадаю, що за декілька днів усе з’ясується і стане на свої місця, – прокоментував під час прес-конференції журналістам очільник міськвідділу міліції Володимир КАЛАШНІК.