Субота, 20 Квітня 2024 р.
21 Серпня 2015

ВАКЦИНАЦІЯ ПІД ЗАГРОЗОЮ

На Кам’янеччині катастрофічно бракує вакцин для щеплення дітей. Коштів, виділених із Держбюджету, вистачило лише на закупівлю близько 60% доз від потреби. Медики вважають: якщо такий плачевний стан триватиме і далі, то може завершитися спалахом епідемій хвороб, які вже довгий час не давали про себе знати. А деякі батьки, аби не порушувати календаря профілактичних щеплень, витрушують гаманці й самі купують вакцини.

– Ми стали заручниками ситуації, коли МОЗ не провело закупівель, – пояснив начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК. – Поставок необхідного практично не відбувається. Найгірше із вакцинами БЦЖ, дифтерії та правця. Сподіваємося, що у вересні становище таки покращиться.

У чергу на щеплення записуються і в районі, але й тут картина не краща. Як розповіла головний педіатр району Ніна ВЕЛІАНІ, наразі практично весь запас вакцин вичерпано. Охочих провести імунізацію втричі більше, ніж виділених препаратів. Найліпша ситуація із пробами Манту. 12 тисяч доз закупили за кошти, виділені із районного бюджету.