П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
21 Серпня 2015

ЗА БЛАГОУСТРОЄМ НАГЛЯДАТИМУТЬ З МОПЕДІВ

ЗА БЛАГОУСТРОЄМ НАГЛЯДАТИМУТЬ З МОПЕДІВ

Кам’янецьких інспекторів із благоустрою планують забезпечити мопедами, а згодом і перейменувати на комунальних поліцейських. Такі кроки, вважають чиновники, зроблять роботу працівників Інспекції реактивнішою та ефективнішою.

– Спочатку ми забезпечили інспекторів професійним одягом, а тепер плануємо зробити їх мобільнішими, – каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Поки що придбали один мопед, який випробовуватимуть у роботі упродовж місяця. Інспекція на колесах – це своєрідний прообраз майбутньої комунальної поліції, яку буде створено в місті з наступного року. Така модернізація спрямована на те, аби Інспекція з благоустрою мала кращий статус, а «патрулювання» п’яти комунальних округів було ще результативнішим. Загалом же про ефективність роботи інспекторів свідчать 5 тисяч адміністративних дій, проведених ними лише цього року. Це означає, що саме стільки порушень на території міста ліквідовано.

Зі слів директора КП «Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом міста» Петра СОЛЯРИКА, наявність двоколісних засобів дасть змогу швидше об’їжджати округ, адже мопед зручніший для пересування в приватному секторі та споживає менше пального. Вартість такого транспорту – 27 тис.грн. Втілюватимуть мобільне покращення за гроші з міського бюджету.