П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
28 Серпня 2015

НАМ БЛИЗЬКІ І ЄВРОПА, І КИТАЙ

Візит китайців, нове місто-побратим, австрійські тренінги з енергоефективності – на такі міжнародні події став багатим минулий тиждень для Кам’янця. Представляв місто на всіх заходах міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ.

          21 серпня в приміщенні Ратуші було підписано договір про співпрацю з румунським містом Сірет. Відтак у Кам’янця-Подільського тепер 29 міст-побратимів. Значно їхня кількість збільшилася за останні чотири роки, і двосторонні відносини мають не декларативний, а справді ефективний характер. Про це свідчить допомога, яку надавали та продовжують надавати міста-побратими переселенцям і військовослужбовцям.

НАМ БЛИЗЬКІ І ЄВРОПА, І КИТАЙ

          22 серпня до нас завітала делегація з Китаю. Мер міста провів перемовини із представниками Гонконгу, Шеньчженя та Тайваню. Культурний обмін, інвестиційні проекти та сільськогосподарська продукція (молоко, зерно, інші товари) – це те, що цікавило представників китайського бізнесу.

Проект створення бальнеологічного курорту на території нашого міста привернув увагу закордонних гостей. Вони відзначили, що готові вкладати кошти в Україну, зокрема в спокійні регіони.

          Вчора завершився візит кам’янецького мера до Відня в рамках навчальної поїздки проекту Українсько-німецького міжнародного співробітництва «Енергоефективність у громадах».

Мета поїздки – вивчення досвіду Австрії щодо дієвих систем підтримки програм з енергоефективності, систем взаємодії різних рівнів урядових структур, ознайомлення з реальними проектами енергоефективності, термомодернізації в житловому фонді.

За матеріалами прес-служби міськради.