Середа, 24 Квітня 2024 р.
11 Вересня 2015

У ДНР ПОМОЛЯТЬСЯ ЗА КОШТИ КАМ’ЯНЧАН?

«У «Фуршеті» збирають гроші на церкву Московського патріархату в ДНР», – таку скандальну інформацію в соціальних мережах розповсюдили громадські активісти, котрі в місцевому супермаркеті на вул.Данила Галицького помітили благодійні скриньки із написом про збирання коштів на відбудову православного Свято-Олександро-Невського храму в с.Авдотьїне в передмісті Донецька.

Нині це село підкрольне бойовикам так званої ДНР, тож магазин запідозрили у фінансуванні терористів.

Після звернення активістів до керівництва «Фуршету» чотири скриньки, що були прикріплені до стійок біля кас, демонтували й опечатали. В коментарі «Подолянину» адміністрація супермаркету запевнила, що ці скриньки було встановлено ще 2012 р. згідно з розпорядженням генерального офіса мережі. Крім того, зі слів адміністратора, востаннє гроші звідти забирали ще два роки тому. Подальшу долю скандальних скриньок наразі вирішує столичне керівництво мережі «Фуршет».

Як пишуть кам’янчани в соцмережах, про факт збирання коштів на відбудову церкви на окупованій території кам’янецьким супермаркетом вони вже повідомили й міськвідділ управління СБУ.