Четвер, 28 Березня 2024 р.
11 Вересня 2015

ОБ’ЇЗНА НЕ ЛАТАЄТЬСЯ – ПРОСПЕКТ «ВІДДУВАЄТЬСЯ»

Від коліс вантажного транспорту потерпає проспект Грушевського. Порушуючи вимоги дорожніх знаків, водії багатотонних фур минають Кам’янець через центр міста, руйнуючи не лише нерви мешканців, але й дорожнє покриття центральної вулиці.

Не секрет, що причина такої ситуації – до болю критичний стан об’їзної дороги. Самі водії не приховують, що між двома перспективами – «штраф або розбита ходова» – схильні обирати перше, дешевше. Адже ремонт дорогої в обслуговуванні вантажівки, покаліченої нашою об’їзною, може вилитися в декілька тисяч гривень.

Та не такі вже й непомітні фури в потоці легковиків. На своїй сторінці в мережі «Facebook» начальник ВДАІ міста Ігор БЕСПАЛИЙ повідомив: «Працівники міського відділу ДАІ особливу увагу звертають на вантажні транспортні засоби, водії яких здійснюють проїзд через місто по проспекту Грушевського. Під час їхнього руху створюється значний шум, руйнується дорожнє покриття, на що неодноразово обгрунтовано скаржаться місцеві жителі. При виявленні порушень водії притягуються до адмінвідповідальності відповідно до вимог чинного законодавства».

Втім, очевидно, дієвішим методом порятунку проспекту від вантажівок стала б реабілітація об’їзної. Цю дорогу державного значення обслуговує філія «Кам’янець-Подільська ДЕД». А її працівники, як відомо, через брак державного фінансування цьогорічний ремонтний сезон взагалі називають мертвим.

Порушує питання об’їзної й міська рада. Як каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ, постійні звернення в область жодних результатів не дають.

– Такою жахливою, як сьогодні, об’їзна, напевно, ще не була ніколи, – каже Сергій Віталійович. – Ця дорога повинна ремонтуватися державними коштами. Але поки що чуємо одну відповідь – немає грошей. Руйнування проспекту – це вже питання наше. Але всюди в місті розставлені знаки, і жодних проїздів офіційно бути не може.