Субота, 20 Квітня 2024 р.
25 Вересня 2015

В УСТІ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ВОДОЛАЗИ-РЯТУВАЛЬНИКИ

Едуард Братко нагороджує рятувальниківВідтепер усі, хто відпочиватиме в с.Устя, будуть під пильним оком рятувальників. 18 вересня там на березі Дністра було відкрито водолазно-рятувальну станцію. На чергування заступатимуть водолаз, водій-моторист і фельдшер-рятувальник, а всього у штаті станції – 10 осіб.

Хлібом-сіллю місцеві рятувальники зустріли очільника ДСНС області генерал-майора Едуарда БРАТКА. З його слів, на зведення станції знадобилося два місяці. Але без допомоги місцевих органів влади, підтримки підприємств та інженерних військ Кам’янець-Подільського гарнізону завершити будівництво було б сутужно.

– Водолазно-рятувальна станція забезпечена необхідним обладнанням і технікою. Маємо аероглісер, водолазні костюми і апарати, засоби зв’язку, автомобіль УАЗ. Незабаром буде ще й рятувальний човен «Чібіс», за допомогою якого можна ліквідовувати з водойми берегові пожежі, – додав головний рятувальник області.

Також генерал нагородив кам’янецьких рятувальників, які напередодні відзначали професійне свято. Медалі «Герой-рятівник» отримали начальник караулу ДПРЧ-5 Микола НІКОЛАЄНКО та командир ДПРЧ-6 Дмитро ЦВІЛЯК, а грамоту та подарунок – сержант служби цивільного захисту ДПРЧ-5 Андрій ШУПЕНКО.

Загалом із початку року на річках Хмельниччини загинули 49 людей, з них 1 дитина. Водолази ДСНС врятували

21 відпочивальника, 5 з яких – діти.