П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Вересня 2015

ПРИЗОВНИКАМ ПООБІЦЯЛИ «ПІДЙОМНІ»

Близько сотні юнаків із Кам’янеччини незабаром одягнуть військове вбрання, поголять чуби і отримають статус солдата строкової служби. Осінній призов, що стартує з 1 жовтня й триватиме до кінця листопада, покличе до війська чоловіків віком від 20 до 27 років. Новоприбулих обіцяють не відправляти в зону АТО.

Сьогодні ж у військкоматі робота кипить. Майбутніх солдатів викликають для уточнення даних і проходження медкомісії.

– Служитимуть кам’янчани-призовники у військових частинах Повітряних сил, Сухопутних військах, Нацгвардії, частині центрального підпорядкування, державній спецслужбі транспорту та один хлопець – у президентському полку, – розповів заступник військового комісара – начальник відділення комплектування ОМВК майор Вадим ЖУРАКОВСЬКИЙ. – Служба триватиме півтора року, а для тих, хто на час призову має ступінь спеціаліста і магістра, – до 12 місяців. Перших новобранців до обласного збірного пункту Хмельницького буде відправлено вже 5 жовтня.

У військкоматі радять особам призовного віку не ухилятися від армії. Адже, влаштовуючи на роботу, роботодавці вимагатимуть, окрім диплома, ще й військово-обліковий документ. А ще наголошують, що ухиляння від призову карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Заохочувати грошима майбутніх солдатів вирішили і у верхах. Їм пообіцяли спла-тити «підйомних» майже 2,5 тис.грн. Виплату разової допомоги отримають призвані до війська чоловіки, які, у зв’язку із цим, звільняються з роботи.