Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
16 Жовтня 2015

МІСТ БУДЕ, ІНТЕРНАТ – ПІД ЗАПИТАННЯМ

Минулої п’ятниці, 9 жовтня, у приміщенні Кам’янець-Подільської РДА голова Хмельницької облдержадміністрації Михайло ЗАГОРОДНИЙ провів особистий прийом громадян. Жителі як міста, так і району зверталися з різноманітними проблемами: надання грошової допомоги на лікування, оформлення земельного паю, газифікація села Суржа, ремонт храму в селі Цвіклівці, будівництво реабілітаційного центру учасникам АТО тощо.

МІСТ БУДЕ, ІНТЕРНАТ - ПІД ЗАПИТАННЯМ

Практично всі звернення розглядалися і вирішувалися на місці, хоча й були питання, на які Михайло Васильович чесно відповідав:

– Вибачте, але я не знаю, що вам зараз сказати і як вирішити цю проблему. Проте обіцяю, що найближчим часом сформуємо дієву робочу групу, яка напрацює варіанти вирішення.

Це стосувалося прохання трудового колективу зберегти Заліську спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат для дітей із вадами розвитку. Люди обурені діями свого керівника і саме його звинувачують у низькій наповненості школи учнями. Проте збереження закладу в такому вигляді, як є сьогодні, під великим запитанням, адже наразі там навчаються лише 7 дітей, а їх навчають 29 працівників. Але й закриття інтернату не вирішить усіх проблем. Треба буде влаштувати школярів, які там навчаються, працевлаштувати вчителів, які мають досить специфічні спеціальності та не можуть працювати у звичайних школах. Ще одне питання: як далі використовувати приміщення інтернату із сучасними ремонтами і прилеглою територією 14 га. Проблема зависла у повітрі, поки робоча група не опрацює ситуації.

А от на запитання начальника міського управління охорони здоров’я Юрія ПЛИВАНЮКА та жителів с.Панівці щодо ремонту мосту, який перебуває в аварійному стані, одразу ж пролунала відповідь:

– Роботи вже проводяться. Найближчим часом міст буде відремонтовано.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.