П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Жовтня 2015

ВИБОРИ БЕЗ ВИБОРУ?

Територіальна реформа, яка активно проводиться по всій країні, і якій так противиться більшість сільських голів, таки не відбила бажання у чинних керівників і низки інших кандидатів балотуватися на посади очільників громад. Після першої хвилі реформи кількість посад сільських голів зменшилася із 43 до 32.

Найбільші пристрасті, як і передбачалося, вирували довкола нових об’єднаних територіальних громад: Гуменецької, Колибаївської та Китайгородської. Мало того, що тут найбільший конкурс, та ще й кандидати «солідніші». Скажімо, за керівництво Гуменецькою громадою позмагаються четверо претендентів, серед яких чинний сільський голова Інна Абдулкадирова та голова райради Микола Жоган. У Колибаївській громаді аж дев’ятеро кандидатів, у числі яких екс-голова  РДА Михайло Желізник. У Китайгороді гірший економічний ресурс, а отже, і менший конкурс – троє на посаду. Один з них – Юрій Безродний, який очолював Калачковецьку тергромаду, що ввійшла до Китайгородської об’єднаної територіальної громади.

В інших сільських радах усе спокійніше – менше кандидатів, майже всі ті самі обличчя. Чинні сільські голови або виконувачі їх обов’язків практично всі подали свої кандидатури. Утрималися лише Юрій Плякін зі Староушицької селищної ради, Ганна Співак – Жванецька сільрада, Валерій Настин – Ластовецька сільрада, Олег Хомак із Колибаївської територіальної об’єднаної громади.

А от у жителів Завальської, Нефедівської, Пановецької, Подільської та Шустовецької сільських рад узагалі вибору немає. Тут лише по одному кандидату, та й ті – діючі сільські голови (крім Подільської).

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.