Середа, 24 Квітня 2024 р.
23 Жовтня 2015

ПІСЛЯ ПРИБИРАННЯ – ПАТРУЛЮВАННЯ

Осінні великі прибирання, організовані ГО «Чисті схили», стають традицією. 17 жовтня в місті спільно проводилися акції «Стоп-сміття» та «Екологічне навернення «Славен будь». Участь взяли близько 300 небайдужих людей: школярі, студенти, пластуни, спортивні та молодіжні організації, члени виконкому, об’єднання переселенців зі сходу та чимало інших кам’янчан.

ПІСЛЯ ПРИБИРАННЯ - ПАТРУЛЮВАННЯ

Зібравшись у парку, учасники поділилися на групи. Під час прибирання сміття сортували. Зібрали два з половиною тракторних причепів звичайного сміття, а також одну вантажівку скла та пластику, яку відправили на вторинну переробку. Після акції на учасників чекали частування, конкурси, призи та інші розваги.

Детальніше про підсумки прибирання на прес-конференції розповідали активісти ГО «Чисті схили» Вікторія Желіховська та Олексій Крилов, а також представники християнської спільноти УГКЦ Оксана Романович та Інна Ткач, які із ними співпрацюють.

– Акцію «Екологічне навернення» ми провели завдяки виграному гранту конкурсу «Хочу! Можу! Зроблю!» – розповідає Оксана Романович. – На виділені кошти вже випустили буклети, прибрали частину каньйону, посадили дерева та кущі. В процесі – виготовлення банерів для інформування населення, як заощаджувати енергію та правильно сортувати сміття. Хочемо, щоб у нашого проекту було майбутнє.

Тему продовжив Олексій Крилов:

– Ідея співпраці з релігійними громадами виникла ще торік, коли я дізнався, що в греко-католицькій церкві створено екологічне бюро. Для мене було відкриттям, що навіть з’явилося поняття – екологічний гріх.

Трішки про політику. Активістам «Чистих схилів» пропонували взяти участь у виборах, але ми відмовилися. Натомість зацікавлені у співпраці з усіма політичними силами. Цьогоріч закликали долучитися до прибирання більшість партійних штабів, тому не були здивовані, коли побачили учасників у агітаційному одязі.

Ми не замикаємося лише на прибиранні сміття. Хочемо посилити патрулювання відпочинкових зон у співпраці представників громади з міліцією, яка позитивно відгукнулася на ініціативу. Адже наступного дня після прибирання я вже знаходив у тих місцях нове сміття. Але все-таки відзначу, що останнім часом місто стало чистішим.