Четвер, 25 Квітня 2024 р.
30 Жовтня 2015

ВАКЦИНАЦІЯ СТАРТУВАЛА!

У місті розпочався перший тур додаткової імунізації від поліомієліту, який має охопити немовлят і дітей віком до 6 років.

Головний лікар міської дитячої поліклініки Тетяна ОЧЕРЕТЕНКО демонструє вакцини

Упродовж наступних трьох тижнів їх буде щеплено якісною французькою вакциною. 7030 доз уже доставили до нашого міста. Загалом же безкоштовно додаткову імунізацію в три тури мають пройти 5900 дітей віком до 10 років. Нагадаємо, що екстрена вакцинація знадобилася після інфікування двох дітей на Закарпатті. Внаслідок захворювання їх паралізувало. 

Як розповів учора на прес-конференції начальник міськуправління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК, лише вакцинація, що гарантує довічний імунітет, може вберегти дитину від небезпечної недуги. Поліомієліт страшний тим, що викликає пожиттєвий параліч (на 200 випадків один) або смерть. Лікування від цієї недуги не знайдено і досі. Аби убезпечити маленьких кам’янчан, передбачено додаткову імунізацію, що створить колективний імунітет та зупинить наступ хвороби. Адже за останні два роки відсоток вакцинованих дітей у місті значно знизився – із 95 до 80.

Перший тур триватиме три тижні, два наступні – по два. Інтервал між раундами вакцинації має становити 30 діб. Щеплення проводитимуть лише за згодою батьків у міській дитячій поліклініці або в навчальних закладах, де є стаціонарні чи мобільні кабінети. В поліклініці вакцинуватить сім днів на тиждень. Діти, які не мали першого щеплення від поліомієліту, отримують його інактивованою вакциною. Її робитимуть у вівторок і суботу. В решту днів даватимуть оральну вакцину дітям, яких вакцинували раніше.

Медики закликають батьків не зволікати зі щепленнями, адже побороти наступ страшної недуги можна, лише вакцинувавши 95% дитячого населення. По консультацію радять звернутися до дільничого терапевта.