Субота, 20 Квітня 2024 р.
6 Листопада 2015

МЕДСЕСТРИ НЕПРИТОМНІЮТЬ, БАТЬКИ НЕ ВИТРИМУЮТЬ

Початок позапланової вакцинації малюків від поліомієліту викликав чималий ажіотаж у дитячій поліклініці. Довжелезні черги, крики немовлят і зіпсовані нерви батьків кам’янчани зафіксували на відео та розповсюдили в соцмережах.

«У дитячій поліклініці чистий дурдом, дітей вакцинують, але подумати про малечу не змогли. Повний бедлам!» – коментують відео в Інтернеті.

Як зазначила головний лікар міської дитячої поліклініки Тетяна ОЧЕРЕТЕНКО, така ситуація склалася через надто короткі строки, які МОЗ виділило для проведення екстреного щеплення. За станом на 5 листопада, вже вакцинували 5191 дитину віком до 6 років (усього потребують імунізації 5900 малюків). Багатьом щеплення проводили безпосередньо в дитсадках. Але щодня до поліклініки приводили по 150-200 дітей. Черги утворювалися ще й у зв’язку з тим, що кабінет для щеплень у поліклініці лише один.

– У зв’язку з такою ситуацією, ми провели навчання ще для трьох медсестер, але й це не допомогло. Медперсонал також не витримує напливу маленьких пацієнтів, дівчата на робочому місці непритомніють, – додає Тетяна Юхимівна.

Нагадаємо, що попереду на дітей чекають ще два раунди екстреної вакцинації проти поліомієліту.