Субота, 27 Квітня 2024 р.
13 Листопада 2015

СПРАВИ ВІЙСЬКОВІ

ВІЙСЬКОВИХ ПОБІЛЬШАЄ!

Уже незабаром у Кам’янці-Подільському знову побільшає чоловіків у погонах. До 30 листопада на базі 11 понтонно-мостового батальйону має бути сформовано 48 окрему інженерну бригаду, де служитимуть близько півтори тисячі військовослужбовців. Планується, що до нашого міста переведуть інженерно-технічні батальйони, сформовані під час проведення АТО. Наразі всі вони виконують завдання на сході України. До кінця листопада має бути призначено керівний склад, який і займатиметься подальшим формуванням з’єднання. 


У ЦЕНТРІ ПОБУВАЛИ БРИТАНЦІ

До Центру розмінування 10 листопада з ознайомчим візитом навідалися представники тренувальної групи Збройних сил Великобританії підполковник Ендрю РЕЙД, прапорщик Раян Мак КРЕЙДІ та рядовий Шон ФІНЛІ.

Як розповів заступник командира по роботі з особовим складом підполковник Богдан БЕРКУТА, гості оглянули навчально-матеріальну базу, побували на тренуваннях  підрозділів, поспостерігали за роботою водолазів та кінологів. У їхніх планах – розробка програми курсу з питань виявлення та протидії саморобним вибуховим пристроям та вибухонебезпечним предметам, яку планують зробити до березня 2016 р.


ПОМ’ЯНУЛИ ЗАГИБЛИХ У БОЯХ

ПОМ’ЯНУЛИ ЗАГИБЛИХ У БОЯХ

Щороку, 11.11, об 11.00, канадці вшановують пам’ять тих, хто загинув у війнах. Цьогоріч вперше такий захід відбувся і в Кам’янці-Подільському. Саме на базі Центру розмінування, де навчання для військовослужбовців проводять канадські інструктори, і відбулася церемонія. Розпочалася вона із виконання гімну Канади та України, опускання державних прапорів та хвилини мовчання.

– Традиція шанувати полеглих побратимів бере початок із закінчення Першої світової війни 11 листопада 1918 ро-ку, – розповів представник Збройних сил Канади майор ЛІТТЛЧАЙЛД. –  Для нас велика честь провести цю церемонію разом із українськими колегами. Адже українська історія теж переповнена різними баталіями, і багато українців загинули на полях бою. На жаль, і під час проведення АТО.

На уніформі в канадців та українських воїнів були червоні маки – символ пам’яті, які традиційно у Канаді одягають цього дня. Після покладання вінку кожен військовослужбовець увіткнув мак в загальний вінок, що символізує особисту пошану та особисту пам’ять про кожного загиблого воїна.

Також канадці разом із військовослужбовцями Центру розмінування поклали вінки до новозведеного меморіалу пам’яті Героїв АТО.