Середа, 24 Квітня 2024 р.
13 Листопада 2015

БІЛЯ ЛЕБЕДІВ ПИВОМ НЕ ТОРГУВАТИМУТЬ

Стіну на Лебединому озері, яку впродовж п’яти років прикрашала картина художників фестивалю «Республіка», нині «облагородили» металеві каркаси новобуду. Ще у вересні виконком міськради надав приватному підприємству дозвіл на встановлення тут літньої тераси. Втім, коли взялися за зведення споруди, кам’янчани почали побоюватися, що замість витвору мистецтва поруч із лебедями можуть поселити архітектурну форму зі спиртним.

БІЛЯ ЛЕБЕДІВ ПИВОМ НЕ ТОРГУВАТИМУТЬ

«Шкода буде, якщо так набудують, що і лебеді, і туристи зникнуть, а залишаться тільки порожні пляшки та недопалки. А виправляти вже буде пізно», – коментують зміни на території улюбленої відпочинкової зони у соцмережах.

У рішенні виконкому, оприлюдненому на офіційному сайті міськради, вказано, що дозвіл на розміщення тимчасової споруди до 21 серпня 2020 р. надано ПП «Імідж» (керівник Анатолій Стоянський).

– На Лебединому озері насправді не вистачає місця, де можна з’їсти морозива або випити кави, – коментує заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Але розумію тих, хто переживає, аби майбутнє кафе не перетворило затишок цього місця на бардак. Якщо воно таки заважатиме, громада повинна вимагати, щоб кафе звідти забрали.

Як пояснили в департаменті містобудування та архітектури, згідно з проектом, на Лебединому озері не буде облаштовано будь-яких капітальних споруд. Єдиною будівлею стане біотуалет для відвідувачів. Концепція ж кафе передбачає відсутність у продажу алкогольних напоїв. Також дозволом закріплено територію, де підприємець дбатиме про благоустрій і санітарний стан. У разі будь-яких порушень, у міськраді обіцяють скасувати рішення про дозвіл на діяльність.

Прокоментували нам і запитання, чому не зберегли малюнка на стіні, до якої прилягатиме будівля тераси:

– На момент встановлення каркаса літнього майданчика картина вже була в дуже поганому стані й опадала шматками, тому зберегти чи перенести її було неможливо, – каже начальник відділу дизайну міського середовища та реклами департаменту Віталій ТАРАСЕВИЧ. – Натомість на цій стіні підприємець хоче облаштувати місце, де молодята могли б залишати на згадку свої фото.

Однак навряд чи ці аргументи втішать художників, котрі декілька днів виводили мурал, чи митців, які лише цієї весни працювали над його реставрацією…