Середа, 24 Квітня 2024 р.
27 Листопада 2015

ДОСВІДОМ ДІЛЯТЬСЯ ШВЕДИ

Кам’янецьких соціальних педагогів, педіатрів, неонатологів, психологів, сімейних лікарів навчають спеціалісти зі Швеції та Литви.

ДОСВІДОМ ДІЛЯТЬСЯ ШВЕДИ

Тренінги наших спеціалістів стали частиною спільної соціальної програми, що покликана забезпечити гармонійний розвиток і виховання дітей. 26 листопада про плани щодо тристоронньої міжнародної співпраці разом із директором Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Юлією ПОБЕРЕЖНОЮ та завідувачем жіночої консультації Дзвениславою ЦУГЛЕВИЧ розповіли мер шведського міста Херлюнга Джонні КАРЛССОН і заступник мера Укмерге з Литви Клавдія СТЕПАНОВА.

Співпраця між Кам’янцем, Херлюнгом і Укмерге розпочалася ще 2009 р. Наслідком стала розробка масштабного проекту окремого спеціалізованого Центру сім’ї. Рішення про його створення прийняла міськрада та підтримав уряд Швеції. Проте, у зв’язку з тим, що Україна не входить до країн Євросоюзу, у фінансуванні нам відмовила Європа. Натомість обіцянки налагодити соціальну роботу в Кам’янці шведські партнери виконали, надавши можливість пройти безкоштовне навчання місцевим спеціалістам, котрі працюватимуть із дітьми та їхніми батьками.

Наразі місцем, де навчають майбутніх батьків, стала «Школа відповідального батьківства», що розташована в приміщенні жіночої консультації. Нині за допомогою спонсорів перший в Україні навчальний центр ремонтують та обладнують за шведським прикладом – створюються місця для теоретичних і практичних занять пар, котрі очікують на появу дитини, а також татусів, мам і дітей. Обладнати нове приміщення в жіночій консультації планують до початку нового року. Сам же проект завершиться наприкінці 2016 р. Шість років тристоронньої співпраці планують підсумувати великою міжнародною конференцією, що відбудеться в Кам’янці.