Середа, 24 Квітня 2024 р.
27 Листопада 2015

ЩЕ ОДИН СУДОВИЙ РІК МИНУВ ДАРЕМНО

Кримінальна справа, що стосується вбивства Павла ТЕПЛЮКА, затягнулася на невизначений період. Останнє засідання в Дунаєвецькому суді, на якому мав прозвучати вирок, так і не відбулося через відставку однієї з колегії суддів…

Судові митарства сім’ї вбитого хлопця тривають уже четвертий рік. Справа пройшла апеляцію, касацію, була повернута до першої інстанції та вже майже рік розглядалася в сусідніх Дунаївцях. Одне з останніх засідань, під час якого мали відбутися судові дебати, було призначене на 13 листопада. Проте напередодні Верховна Рада України проголосувала за звільнення більш ніж 200 суддів (у зв’язку з пенсійним віком, обвинувальним вироком, поданням заяви про звільнення, за станом здоров’я тощо). У їхньому списку була й одна із чотирьох суддів Дунаєвецького райсуду Алла КУЧЕРЯВА, котра в колегії розглядала справу Теплюка. Як бачимо в Постанові Верховної Ради України «Про звільнення суддів», пані Кучеряву звільнили у зв’язку з поданням нею заяви про відставку.

Наслідком такого збігу обставин має бути обрання нової колегії. А отже… справу розглядатимуть спочатку. Це означає, що свідкам, які відверто розповідали про побачене в ніч убивства і вислуховували погрози від обвинуваченого, доведеться свідчити втретє. Поки що резонансна справа зависла в повітрі.