П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Грудня 2015

ВІД КАНАДИ – ЦЕНТРУ РОЗМІНУВАННЯ

ВІД КАНАДИ - ЦЕНТРУ РОЗМІНУВАННЯТри роботи, п’ятнадцять захисних костюмів підвищеного ступеня рухливості й три телескопічні маніпулятори 28 листопада передав Центру розмінування посол Канади в Україні Роман ВАЩУК, – повідомляє прес-служба Міноборони. Новітнє обладнання для розмінування, що коштує понад 2 млн. доларів, стане надійним помічником для саперів у зоні проведення антитерористичної операції.

– Ми передаємо українським військовим не засоби озброєння, а засоби роззброєння, – наголосив посол. – Це матеріальний вияв нашої дружби, нашої солідарності з українським народом.

Окрім необхідного обладнання, Роман Ващук вручив 13 саперам центру сертифікати міжнародного зразка з протидії саморобним вибуховим пристроям за стандартами країн НАТО. Нагадаємо, що впродовж шести тижнів під керівництвом інструкторів Збройних сил Канади наші сапери ВІД КАНАДИ - ЦЕНТРУ РОЗМІНУВАННЯопановували методики з пошуку та знищення саморобних вибухових пристроїв, а також опанували використання роботизованих систем для знешкодження вибухових пристроїв. А з 30 листопада до навчань приступила вже нова група військовослужбовців.

В офіційній церемонії, крім військовослужбовців Центру розмінування та представників із Канади, також взяли участь міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і начальник відділу протимінної діяльності управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони полковник Сергій ЗУБАРЕВСЬКИЙ.

Крім цього, посол Роман Ващук взяв участь у загальноміських заходах, приурочених до роковин пам’яті жертв Голодомору.