Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
11 Грудня 2015

ДЕРЖАВА ЦІКАВИТЬСЯ, КУДИ ПІШЛИ ЇЇ КОШТИ

4 грудня Кам’янець-Подільський відвідали куратор Хмельницької області від Кабміну Олександр ПАРХОМЕНКО і начальник управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької ОДА Віра БРИГАДИР.

Мета візиту – перевірка стану освоєння коштів, виділених державою та міським бюджетом на реконструкцію котельні з переобладнанням котлів на альтернативні види палива на вул.Жукова, 2 і ліквідацію аварійного стану башти Нова Західна.

З Державного фонду регіонального розвитку виділено кошти в сумі 9000 тис.грн. на реконструкцію котельні, що дає можливість 2015 р. реалізувати першу чергу реконструкції та зробити переобладнання одного котла на тверде паливо (на щепу). На сьогодні освоєно 80,2% отриманих коштів на загальну суму 7206,88 тис.грн., з них: з Державного фонду регіонального розвитку – 6273,76 тис.грн., з міського бюджету розвитку – 933,12 тис.грн.

Надійшов і перший транш коштів на ремонтні роботи Нової Західної башти, обвал стіни якої стався в серпні 2011 р.

Згідно з розпорядженням Кабміну, для фінансування робіт на об’єкті виділяються кошти в розмірі 3549 тис.грн. Одержувачем коштів визначено ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», а підрядником – ПП «Мегапрогрес».

Оскільки розпорядчі документи приймалися в другому півріччі 2015 р., ремонтні роботи змушені проводити під кінець 2015 р. Міська рада надала співфінансування програми в розмірі 394,3 тис.грн. Наразі з Державного фонду регіонального розвитку надійшов аванс у розмірі 954,956 тис.грн. і профінансовано 90% від співфінансування із міського бюджету (354,87 тис.грн.). Роботи ведуться одночасно в декількох напрямках: відбудовується стіна, відновлюється гідротехнічна система, монтується дах.

Загалом місто отримало позитивну оцінку освоєння коштів і виконання будівельних робіт.

Майя ГУРСЬКА, директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста.