П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
11 Грудня 2015

ВРАЖАЮТЬ ТАРИФИ, ДОБИВАЄ КОМІСІЯ

Прийшовши до поштового відділення, аби заплатити за комунальні послуги, пенсіонерка Валентина Іванівна побачила, що в чеку з’явилася додаткова сума – комісія при оплаті за спожитий газ, якої раніше не було.

Такі комісійні збори обурили багатьох кам’янчан. Адже ще до грудня в поштових відділеннях і «Ощадбанку» була можливість заплатити за спожитий природний газ без жодних комісій.

Виявляється, річ у тому, що нинішній постачальник газу ТОВ «Хмельницькгаз збут» за приймання платежів від населення платить банківським і поштовим відділенням комісію на рівні 0,3%, як передбачено в документах, затверджених Кабміном. Проте банки й пошта оцінюють свої послуги дорожче.

– Відповідно до «Порядку проведення розрахунків за спожитий природний газ», газопостачальне підприємство оплачує послуги банків і пошти в розмірі не більше як 0,3% від загальної суми коштів, які надійшли від побутових споживачів, – пояснює фахівець зі зв’язків із громадськістю ПАТ «Хмельницькгаз» Леся АНДРЕЙКО. – Але банки та підприємства поштового зв’язку стягують зі споживачів комісію додатково, мотивуючи це тим, що собівартість обробки платежів вища ніж 0,3%. Тобто, цей комісійний збір стосується послуг, які надають банки споживачам газу під час здійснення оплати, і ТОВ «Хмельницькгаз збут» не має до цього стосунку.

Крім того, з 1 грудня додатково комісійний збір при оплаті за газ почав стягувати й АТ «Ощадбанк». При цьому розмір такої комісії визначається банком самостійно.