П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Грудня 2015

НА РИНКУ ПІДВИЩАТЬ ТАРИФИ

Уже з січня підприємцям Центрального ринку планують збільшити орендну плату за торгові місця. Востаннє це робили два роки тому.

Зі слів директора КВЗП «Кам’янець-Подільський» Сергія ЧЕРНЯВСЬКОГО, фінансове питання вирішувалося за участі самих працівників ринку.

– За нашими розрахунками, ми мали б підвищити плату на 71%, – каже Сергій Євгенович. – Але прийняли компромісне рішення і зупинилися на 25%. Сьогодні за квадратний метр підприємці платять одну гривню шістдесят копійок, а зросте тариф на сорок копійок і становитиме дві гривні. Ці кошти використовуються на обслуговування території.

Думкою підприємців ми поцікавилися в голови правління ГО «Самоврядування ринку», депутата міськради Анатолія ГУРОМИ. З його слів, переговори з приводу орендної плати тривали тиждень:

– На ринку працюють близько трьох тисяч підприємців, тому єдиної думки щодо тарифів не було. Декотрі працівники погоджувалися на вказану суму, інші нарікали, що й теперішньої плати не витягують, бо немає торгівлі та відвідуваності, особливо на критому ринку. Врешті дирекція ринку погодилася підвищити плату на четвертину, а також ліквідувати пільги на орендну плату для працівників КВЗП.