Субота, 27 Квітня 2024 р.
1 Січня 2016

КАР’ЄР ПРОТИ ПОЛІТИКИ МІНАГРОПОЛІТИКИ

Працівники страйкують, та їх ігнорують. Аби гучніше висловити обурення ситуацією, що склалася на ДП «Нігинський кар’єр», його колектив із мирним протестом перебазувався з-під стін підприємства на дорогу Кам’янця-Подільського. 25 грудня у спецодязі та з плакатами люди вийшли на проспект Грушевського.

КАР’ЄР ПРОТИ ПОЛІТИКИ МІНАГРОПОЛІТИКИ

Як кажуть мітингарі, їхнього обурення з приводу незрозумілих кадрових призначень уже місяць вперто не чують. Досі Міністерство аграрної політики не відреагувало на звернення працівників «Нігинського кар’єру» про недовіру новопризначеному директорові Сергію ДІДЕНКУ та бажання повернути звільненого Миколу ТКАЧА.

– Щойно державне підприємство почало ставати на ноги після того, як вісім років його фактично доводили до банкрутства, аж раптом нам призначили нового директора, – обурюються люди. – Ми не розуміємо, чому звільнили Миколу Ткача, якому за рік роботи вдалося збільшити штат, частково розрахуватися з боргами, дати людям зарплатню?!

Зі слів виконувача обов’язків начальника юридичного відділу ДП «Нігинський кар’єр» Владислава РЕВИ, сьогодні господарська діяльність підприємства фактично зупинилася.

– Наразі кар’єр не має змоги здійснювати відвантаження. Відповідно, вже місяць недоотримує прибутки і не має можливості виплатити зарплату працівникам перед новорічними свята-ми, – каже Влад. – У свою чергу незаконно звільнений Микола Ткач написав цивільний позов до суду про відновлення на посаді. Втім юристи Мінагрополітики затягують процесуальний розгляд, надсилаючи клопотання про перенесення розгляду справи.

З проханням розблокувати дорогу до мітингарів звернувся голова РДА Василь СУКАЧ. З його слів, керівництво району повністю підтримує людей і вже написало відповідні звернення обласним і столичним чиновникам про необхідність посприяти у вирішенні ситуації та врахувати думку трудового колективу ДП «Нігинський кар’єр».  

А поки люди відчайдушно намагаються достукатися до Міністерства, там спокійно проводять конкурс і призначають нових директорів для 16 державних підприємств, у тому числі й ДП «Нігинський кар’єр» (незважаючи на те, що судовий спір довкола цієї посади досі триває).

«Головне завдання, яке стоїть перед обраними переможцями, – підготовка до процесу приватизації державних підприємств, які вони очолюватимуть. Більшість голосів у ДП «Нігинський кар’єр» набрав Олександр Коржов», – ідеться на офіційному сайті Мінагрополітики.