Четвер, 28 Березня 2024 р.
7 Січня 2016

МАВПУ ЗУСТРІЛИ КУЛАКАМИ

Новорічна ніч 2016-го потішила кам’янчан справжнім зимовим морозом, який аж надто різко замінив напрочуд теплі дні. Втім ні раптова морозна прохолода, ні фінансова криза, ні події на сході країни не змусили більшу частину мешканців внести хоч якісь корективи в традиційну операцію «Новорічні гуляння». Рік Вогняної Мавпи кам’янчани зустрічали з пишними застіллями, звичними веселощами, забороненими феєрверками, а хтось і з бійками.

Як розповідають медики, незважаючи на сильний мороз, у новорічну ніч мешканці більше страждали від переїдання, ніж від переохолодження. На відміну від минулого року, працівникам «екстреної» не доводилося підбирати прибитих новорічною ейфорією пацієнтів з-під ялинок чи кафе. Тому випадків обморожень не зафіксували. А от панкреатити, холецистити й гастрити ніхто не відміняв. Незважаючи на те, що покровительці року більше до смаку вегетаріанські страви, містяни аж ніяк не фруктами чи овочевими салатиками забивали шлунки до втрати свідомості. Для прикладу, в одному з готелів негативні наслідки надмірної гостинності відчув на собі киянин, якого 1 січня лікарі рятували від кишкової непрохідності.

Під час святкових днів земляки не нехтували і міцними напоями. Як-от студентка з Оринина, котра, святкуючи в кафе, дозволила собі зайвого, геть забувши, що хворіє на цукровий діабет. Загалом у Новорічну ніч із різних причин медиків викликали близько ста разів. Приводити до тями довелося і чоловіка, який святкового вечора вирішив вигуляти домашнього улюбленця. Під час прогулянки кам’янчанина побили невідомі, а от його чотирилапий вірний друг спокійно повернувся додому і без господаря, і без докорів сумління.

Не сиділи склавши руки під час новорічних свят і поліцейські. Тепер їм доводиться шукати кам’янчан, які замість того, аби до свят дарувати подарунки, викрадали їх із чужих осель. Чимало крадіжок зафіксували в районі. «Джек-пот» до Нового року зірвав грабіжник, котрий у мешканки Кульчіївців викрав 38 000 доларів. І не виключено, що зустрів Новий рік під пальмою. Інший злочинець, очевидно, не зрадив традиції перегляду новорічних вогників і поцупив у Голоскові телевізор. А що в новорічні свята планував робити інший крадій, який у Пудлівцях привласнив електропилу та 100 метрів мідного дроту, з’ясують правоохоронці.

Із найкращими побажаннями «вітали» один одного по селах району, не придумавши кращого подарунка, ніж тілесні ушкодження. Ними обмінювалися і в компаніях співпляшників, і в сімейному колі. Такі випадки фіксували в Колубаївцях, Пудлівцях, Старій Ушиці, Колибаївці, Оринині, Думанові, Ластівцях. Ставили один одному новорічні синці і в місті.