Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Січня 2016

ІЗ НОВИМ НАВЧАЛЬНИМ РОКОМ!

ІЗ НОВИМ НАВЧАЛЬНИМ РОКОМ!Традиційно новий навчальний рік у Збройних силах України розпочинається з приходом нового року. Тож уранці 12 січня на плацу вишикувалися військовослужбовці на урочистий мітинг. Неозбоєним оком було помітно, що стрій бійців суттєво збільшився завдяки новоствореній бригаді.

Саперів Центру розмінування та військових 48 інженерної бригади привітали командири цих військових частин – полковник Володимир РОДІКОВ і підполковник Віктор КОРШОК, заступник міського голови Вадим САВЧУК та голова ради ветеранів міста Леонтій РОГАЛЬ. Зворушливою була промова військовослужбовця строкової служби понтонно-мостового батальйону старшого солдата Віктора ВАСАГИ.

– 10 днів триватимуть заняття з підвищення бойової готовності, заходів безпеки, різні інструктажі, – розповідає заступник командира Центру розмінування підполковник Богдан БЕРКУТА. – Їх відвідуватимуть як уже бувалі офіцери, так і новоприбулі контрактники. І так поступово перейдемо до практики. Хоча виконувати завдання не припиняли ані сапери Центру розмінування, ані представники 48 бригади. Адже більшість із них нині продовжують брати участь в антитерористичній операції.


БРИГАДУ ФОРМУЮТЬ – ЧЕКАЮТЬ

НА ПОПОВНЕННЯ

Поступово обживається на новому місці й 48 окрема інженерна бригада, створена на базі 11 ПМБ. Аналогів їй в Україні немає. Чисельність особового складу вражає – тут служитимуть близько 2,5 тис. військових! Дислокуватиметься бригада аж на чотирьох базах: на території колишнього військового училища, навчальному полігоні, а також у військових містечках №№4, 14, що на вул.Суворова. До слова, вже незабаром занедбані казарми та навчальні корпуси на Суворова таки переживуть довгоочікуваний капремонт.

– Наразі перебуваємо на стадії формування, – повідомив «Подолянину» командир бригади Віктор Коршок. – Отримуємо майно, приймаємо військові частини, які наразі виконують завдання на сході країни, а також формуємо ще один інженерний батальйон. Підтримала міська влада, виділивши 100 000 гривень на ремонт приміщення штабу, що розташовуватиметься на території колишнього училища.

Також чекаємо на всіх охочих призовного віку, які мріють про службу в ЗСУ. Тим паче, що держава суттєво збільшила грошове забезпечення – заробітна плата становить від 7000 до 10 000 гривень. Фонд заробітної плати новоствореної бригади складає близько 20 мільйонів на місяць. Понад мільйон із цих коштів, у вигляді податків, щомісяця поповнюватиме міську скарбницю. 


ОДНИХ ПРОВЕЛИ – ІНШИХ ЗУСТРІЛИ

А вже 13 січня командування Центру розмінування працювало в режимі проводів і зустрічей, приймаючи нових інструкторів Збройних сил Канади та проводжаючи тих, хто вже виконав свою місію.

Володимир Родіков подякував канадським колегам, які повертаються додому, за співпрацю, якісну організацію навчального процесу, а також висловив сподівання, що започаткована 2015 р. програма триватиме й розвиватиметься. А Вадим Савчук вручив їм на згадку про Подільський край сувеніри та подарунки.

18 січня новоприбулі інструктори розпочнуть черговий курс навчань для наших саперів.