Четвер, 25 Квітня 2024 р.
15 Січня 2016

ПІВМІЛЬЯРДА. АЛЕ НА ВСЕ НЕ ВИСТАЧАЄ…

Позачергова сесія міськради, яка відбулася 13 січня, була скликана через необхідність привести бюджет міста у відповідність до законодавчих змін.

Також депутати затвердили програму взаємодії міської ради і 48-ї інженерної бригади, яку перед новим роком перевели до Кам’янця. В рамках програми бу-ло виділено 100 тис.грн. на ремонт приміщень для військових (детальніше – в статті на стор.3).

Вже вкотре на сесії порушувалося питання щодо діяльності архібудконтролю. За нове звернення, тільки тепер на адресу Президента, депутати проголосували з подачі  колеги Валерія СЛОБОДЯНА. За словами доповідача, Кабмін звернення кам’янецьких депутатів ігнорує і зволікає з переданням функцій і частини повноважень щодо здійснення держархібудконтролю органам місцевого самоврядування, яке передбачено законодавством.

Інші, й не зовсім вдалі, на думку кам’янецької влади, кроки уряду, примусили депкорпус порушити бюджетний кодекс і закласти в резервному фонді міста 9 мільйонів (кодекс не дозволяє так багато). Зроблено це було на випадок, якщо держава не перегляне свого рішення про передачу на фінансування місцевому самоврядуванню закладів профтехосвіти. Тоді ці 9 мільйонів згодяться для випла-ти зарплат працівникам училищ. Проте 22 січня міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ планує разом із колегами в Кабміні добитися перегляду питання, адже місту ніде взяти 29 мільйонів на утримання профтехосвіти.

Про інші особливості нашого бюджету в коментарі начальника фінансового управління міськради Оксани ГУТ:

– Наприкінці грудня прийнято зміни до Податкового і Бюджетного кодексів, ухвалено закон «Про Державний бюджет-2016», і ми привели свій бюджет у відповідність до змін.

Законом про Держбюджет нам збільшено освітню субвенцію на 3 млн. 348 тис.грн., і в результаті вона становить 72,4 млн.грн. Медичну субвенцію, навпаки, зменшено на 1 млн. 689 тис.грн., і на сьогодні вона дорівнює 65 млн. 374 тис.грн.

Ми перерахували всім бюджетникам заробітну плату з підвищеними окладами і розмірами тарифних розрядів, без індексації і зі зменшеним розміром єдиного соціального внеску. Додали з міського бюджету на заробітну плату 3 млн. 497 тис.грн., і в результаті вперше за багато років для бюджетної сфери зарплата і енергоносії закладені з початку року на сто відсотків. 

Держбюджет не передбачає для жодного міста чи району України компенсацію на пільгові перевезення, тому 2 млн. 61 тис.грн.  сесія міськради віддала для пільг на послуги зв’язку і пільговий проїзд у такому форматі, як він був 2015-го. До речі, держава нам досі винна 961 тис. компенсації за пільговий проїзд за минулий рік.

2 млн. 670 тис. виділено з міського бюджету на харчування учнів 1-4 класів, але цієї суми вистачить тільки до кінця навчального року.

32,8 млн.грн. надійшло субвенції на пільги і житлові субсидії.

ЖКГ фінансуватиметься на рівні минулого року.

Загалом бюджет міста складає 544 млн. 54 тис. 677 грн.