Субота, 20 Квітня 2024 р.
22 Січня 2016

ЩЕДРУВАЛИ І КАНАДЦІВ ДИВУВАЛИ

Здоров’я, достатку й миру саперам Центру розмінування 14 січня бажали вихованці ДНЗ №17 «Світлячок». Діти, які завітали в гості до військових, щедрували їм і співали новорічних пісень. 

Як розповів заступник начальника по роботі з особовим складом центру підполковник Богдан Беркута, традиція щедрувати на Старий Новий рік сподобалася військовослужбовцям із Канади. До слова, канадські військовослужбовці напередодні Різдва вручили діткам цього садочка омріяні подарунки. 

А цього разу начальник центру полковник Володимир Родіков подарував щедрувальникам солодощі, а канадські інструктори на згадку про себе презентували картину з історією свого знайомства із дитсадком.

ДРУГЕ КОЛО НАВЧАНЬ

Під об’єктиви всеукраїнських відеокамер і спалахи фотоапаратів 18 січня в Центрі розмінування розпочався черговий (другий) курс підготовки фахівців із протидії саморобним вибуховим пристроям за участі канадських інструкторів. 

– З перших днів військової агресії Росії проти України ми відчуваємо надійне плече наших заокеанських друзів. Сподіваюся, що започаткована 2015-го та розрахована на два наступні роки програма спільних навчань дасть можливість удосконалити фаховий рівень військовослужбовців обох країн і наблизить мир на нашій землі, – зазначив начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков.

Командир інструкторів Збройних сил Канади майор Юго Маркотт подякував за теплий прийом і висловив сподівання, що їхній досвід стане у пригоді українським саперам як у миротворчих місіях, так і під час АТО.

РУДА - ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

РУДА - ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХЖителі с.Руда постійно підтримують захисників, які нині воюють на сході країни. 

Нещодавно селяни разом із z місцевої влади та працівниками культури провели акцію та зібрали для учасників АТО 3800 грн. За ці кошти на прохання військовослужбовців вони придбали пуско-зарядний пристрій для акумуляторів, а також продукти харчування та інші необхідні речі. Все це вручили військовослужбовцям новоствореної 48-ї інженерної бригади (командир підполковник Віктор Коршок). Сільський голова с.Руда Тетяна Криворучко запевнила, що селяни й надалі допомагатимуть військовим.