П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Січня 2016

КАРАНТИНУ НЕМАЄ, А СМЕРТІ ВЖЕ Є

У реанімаційному відділенні Центральної районної лікарні 17 січня помер 35-річний житель с.Оленівка. Два дні лікарі боролися за життя пацієнта, однак підступний вірус виявився сильнішим.

Як розповів головний лікар ЦРЛ Віталій ШЕВЧУК, чоловік потрапив до лікарні минулої п’ятниці із високою температурою, зниженим артеріальним тиском, вираженими симптомами інтоксикації.

– Хворого одразу доправили до реанімації, – каже Віталій Іванович. – У нього була вірусна пневмонія як ускладнення після грипу. Ми консультувалися із колегами з обласної лікарні та проводили лікування відповідно до протоколу. Але стан здоров’я пацієнта, на жаль, так і не покращився. Погіршило ситуацію ще й те, що померлий перебував у групі ризику, оскільки був інвалідом І групи загального захворювання – ДЦП із дитинства.

Аби визначити, який саме вірус відібрав молоде життя, аналізи направили до обласної лабораторії. Там з’ясували, що чоловік хворів на грип А, який зустрічається у нашому регіоні.

А от «каліфорнійський» грип, що панує в Україні, вже встиг відібрати 51 життя. Сплеск захворюваності на ГРВІ та грип спостерігається і на Кам’янеччині. Лише сьогодні вранці санепідеміологи мають підрахувати епідеміологічний поріг міста і району та фактичний рівень захворюваності, й аж тоді буде зрозуміло, чи потрібен нам карантин.

Як повідомила санітарний фельдшер епідвідділу міськрайонного управління Держсанепідслужби Тетяна ФТЕМОВА, рівень захворюваності на грип та ГРВІ (тобто, фактично хворі) серед населення району, за станом на вчора, становив 521 особу, з яких 276 – діти, 245 – дорослі. За повідомленням начальника міського управління охорони здоров’я Юрія ПЛИВАНЮКА, лише за одну добу 20 січня в місті занедужали 279 кам’янчан: 162 дитини та 117 дорослих. Клінічно діагностовано грип у трьох хворих.