П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
22 Січня 2016

ГУМЕНЕЦЬКІ ЯЙЦЯ СПОЛОХАЛИ ІЗРАЇЛЬ

Сальмонели, яку нібито експортували до Ізраїлю із Гуменецької птахоферми «Авіс», Держветфітослужба України в яйцях нашого виробника не виявила. Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Мінагрополітики України.

– А от у пробах посліду окремих пташників цього підприємства збудник сальмонели таки виділено, – розповідає начальник управління ветеринарної медицини району Олександр РЕШЕТНИК. – На господарство накладено карантинні обмеження ще від 16 січня. Працюємо згідно з чинним законодавством і робимо все можливе, щоб не допустити поширення збудника.

Відповідне епізоотичне розслідування проводилося ще з 8 січня, а підставою стало повідомлення від компетентного органу з питань ветеринарної медицини та здоров’я тварин держави Ізраїль про виявлену бактерію сальмонели в партії яєць, які експортувалися з філії.

Свою думку щодо проблеми висловив і директор філії «Птахофабрики «Авіс» ПАТ «Птахогосподарство «Червоний прапор» Володимир КРАСУЦЬКИЙ. Він переконаний, що на птахофабриці все нормально:

– Якщо сальмонели немає в яйцях, то й проблеми як такої не існує. Послід у продаж не надходить, тому й загрози покупцям не несе. На кожному підприємстві існують свої проблеми. Наразі ми стикнулися із цією, але я не вважаю, що у нас критична ситуація, яка може вплинути на здоров’я людей.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.