Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Січня 2016

ПІДВИЩИЛИ ТАРИФИ НА ВУЛИЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 28 грудня 2015 р. видала постанову, яка суттєво збільшує вартість електроенергії, яка використовується для зовнішнього освітлення міст, селищ, сіл.

Але коли НКРЕП прийняла постанову, вже був схвалений Держбюджет і сформовані місцеві бюджети. Тобто, підвищення ціни на електроенергію для освітлення вулиць у бюджетах громад не передбачено. Не важко передбачити: якщо місцеві бюджети мають кошти лише на половину потрібних витрат, то й кількість освітлених вулиць і площ у населених пунктах відповідно зменшиться.

Така тарифна політика НКРЕП є недалекоглядною та непослідовною. Експерти Асоціації міст України наголошують, що підвищення цін на електроенергію для зовнішнього освітлення в нічний час призведе до зростання злочинності, підвищення рівня травматизму населення, збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод тощо. 

Асоціація міст України закликає НКРЕКП терміново, не очікуючи негативних соціальних наслідків, скасувати вищезгадану постанову.

Прес-служба Асоціації міст України.