Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Січня 2016

ЕКСПЕРТНИЙ ОГЛЯД ПОВЕРНУЛИ, МЕДОГЛЯД НЕ СКАСУВАЛИ

В Україні повернули обов’язковий експертний огляд транспортних засобів під час проведення державної реєстрації та зняття з обліку.

Як повідомляє в.о. начальника Територіального сервісного центру 6843 Регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області Юрій ГРИСЬКО, два роки тому такий огляд відмінили і проводили за бажанням власника авто. Відтепер він став обов’язковим і виконується фахівцями експертної служби МВС. Як ідеться в Постанові Кабміну від 9 грудня №1118, експертне дослідження проводиться за заявою власника для того, щоб визначити справжність ідентифікаційних номерів автомобіля і реєстраційних документів. Сам огляд без видачі відповідної довідки – безкоштовний.

– Зі слів Юрія Гриська, відтепер Територіальний сервісний центр має можливість надавати ще одну послугу, що стосується видачі свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів. По інформацію можна звертатися за номерами: 4-16-86; 4-28-39.

– Ще одна новина стосується медогляду для отримання посвідчення водія. Поширена інформація щодо його скасування насправді не відповідає дійсності. Медичний огляд залишається обов’язковим, однак проходити його можна буде в будь-якій медичній установі, де працюють профільні спеціалісти.