П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
5 Лютого 2016

ТРІСКА – ЯК АЛЬТЕРНАТИВА ГАЗУ

Котельня на Жукова тепер працюватиме на твердому паливі.

ТРІСКА - ЯК АЛЬТЕРНАТИВА ГАЗУ

1 лютого запущено новий котел, який працюватиме на твердому паливі. Під звуки духового оркестру святкову стрічку на її вході перерізали народний депутат України Володимир Мельниченко, перший заступник голови ОДА Василь Процюк, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний, міський голова Михайло Сімашкевич, генеральний директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук. Завітали на урочисте відкриття й заступники міського голови, депутати міськради, представники виконавчого комітету та керівництво району.

Переобладнаний котел потужністю 6 МВт працюватиме на твердому паливі й заміщуватиме споживання газу на 1,7 млн. куб.м на рік. Вартість споживання такого об’єму природного газу сягає близько 14 млн. 600 тис.грн., тоді як вартість твердого палива становить близько 10 млн.грн. Тож, завдяки реконструкції, економія на виробництві тепла котельнею сягне близько 5 млн.грн.

На переобладнання котла для роботи на твердому паливі було витрачено 10,7 млн.грн. Альтернативою газу для нього стане тріска деревини.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».