Четвер, 28 Березня 2024 р.
5 Лютого 2016

ID-КАРТКИ ДІСТАЛИСЯ ДО КАМ’ЯНЦЯ

До видачі паспортів у вигляді ID-картки приступили в міському відділі Державної міграційної служби.

Як розповіла очільниця цієї установи Марія ГАВРИЛИШИНА, новий документ представляє собою пластикову картку, що містить вбудований електронний носій інформації з біометричними даними про власника. ID-картка більше захищена від підробок. Безкоштовно її отримають кам’янчани, які досягли 16-річного віку та оформлюють паспорт уперше. Зі свідоцтвом про народження їм потрібно звернутися до територіального підрозділу міграційної служби за місцем реєстрації. Прийом щодня, крім понеділка та середи, з 9.00 до 18.00. Додатково, але не обов’язково, можна надати ксерокопії паспортів батьків для підтвердження місця реєстрації. Термін дії паспорта – 10 років. Чи видаватимуть нові паспорти всім охочим, мають вирішити нардепи, ухваливши відповідний законопроект.

А ось оформити біометричний закордонний паспорт із чіпом і без нього можна не лише за місцем реєстрації, а й у будь-якому відділенні міграційної служби, де встановлено відповідне обладнання.

– Це можна зробити у міських відділах ДМС  Кам’янця-Подільського, Шепетівки й Хмельницького, а також у районних – Красилова, Кам’янця-Подільського, Летичева, Старокостянтинова, Полонного, Славути та Ярмолинців, – додає Марія Василівна. – Біометричний паспорт для виїзду за кордон може містити чіп і скан відбитків або бути безконтактним електронним носієм. Власне від цього, а ще від терміну оформлення залежить вартість документа. Паспорт із чіпом, що виготовляється протягом 20 робочих днів, коштує 391,47 грн., а без нього – 325,47 грн. Пришвидшене оформлення (10 робочих днів) обійдеться відповідно у 478,62 грн. та 412,62 грн. До цих сум потрібно додати ще 170 грн. держмита.