П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Лютого 2016

ЩО ВІДРЕМОНТУЮТЬ ЦЬОГО РОКУ?

Основним питанням позачергової сесії міськради, що відбулася 9 лютого, стали видатки з бюджету. Депутати проголосували за виділення коштів на певні проекти, що будуть виконані або лише започатковуються цього року.

Зокрема, продовжать реконструкцію вул.Огієнка в частині тротуару вздовж майдану Відродження. Ремонт планується на вулицях Папаніна і Смотрицькій, хоча сума фінансування менша від потреби. Логічним продовженням відремонтованої вулиці Зарванської в Старому місті стане початок ремонтних робіт дороги, що пролягає попри першу школу. Правда, поки там тільки трохи розчистять і встановлять бордюри.

Найвідоміший дорожній довгобуд – вулиця Чехова, котра шостий рік не може отримати асфальтового смокінга, матиме напівзавершений вигляд. Затримка сталася через те, що вчасно не було зроблено зливової каналізації. Після її облаштування постійно не вистачає коштів для останньої крапки. Ось і цьогоріч дорогу здадуть у чорному щебені, хоча комунальники обіцяють, що вона буде майже як готова.

З розмежувального трикутника біля кінцевої зупинки маршруток у Старому місті зроблять коло. Підправлять вигляд зеленої смуги на пр.Грушевського при в’їзді в місто з боку Чернівців. Перепаде грошенят «п’ятачкові» та центральному парку (на виготовлення документації з нанесенням його меж і благоустрій).

Півмільйона дали, аби заасфальтувати перекопи, що виникають на міських дорогах після ремонту мереж.

Майже в таку ж суму обійдеться ремонт і придбання дитячих майданчиків.

Виділено кошти і на розширення кладовища. Мільйон гривень «потягнули» аварійні ліфти.

У співпраці з «Гала-Готелем» влада планує облаштувати цивілізований бювет для цілющої води, заради якої все місто їздить на вул.Франка. На всяк випадок наголосили, що вода залишиться безкоштовною.

Задумали комунальники і перевтілення майданчиків для сміття – хочуть, аби ті були закритими, як у Хмельницькому. На першу спробу виділили 30 тисяч.

У восьми навчальних закладах, де ситуація вже не терпить, буде здійснено ремонт.

Також депутати проголосували, аби 400 тис. виділити на реконструкцію Будинку культури. Працівники пересувних ринків і тераріумів, які до сумнозвісної пожежі були основними споживачами «послуг» МБК, напевно, їм подякують.

Відгукнулися депутати на прохання медиків про необхідність термінового ремонту апарату для трансуретральної резекції.

Встановили народні обранці і власний рекорд у підтримці спорту, дофінансувавши його розвиток на 200 тис. (торік для спорту виділили лише 70 тис.грн.).

Ось такі видатки передбачені депкорпусом для виборців. Сподіваємося, що вони не останні, адже перегляди бюджету в міру його перевиконання – загальна практика.