П'ятница, 29 Березня 2024 р.
12 Лютого 2016

ЗАПУСКАЮТЬ «КАРТКУ КАМ’ЯНЧАНИНА»

8 лютого міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ підписав меморандум про співпрацю з АТ «Ощадбанк» (керівник кам’янецького відділення Андрій ДАНЬКІВ) щодо реалізації проекту «Картка кам’янчанина».

Ідею запозичили у Львова, де «Картку львів’янина» запущено торік. Над розробкою кам’янецького проекту трудилися у співпраці з експертом Агентства електронного урядування України Янікою МЕРИЛО.

Передбачається, що власник картки отримає низку переваг. Пластикова картка дасть можливість отримувати заробітну плату, стипендію, пенсію, інші соціальні виплати, а також передбачатиме знижки і бонуси в торговельних мережах, аптеках тощо.

Оформлення електронного цифрового підпису дасть можливість кам’янчанам направляти інформаційні запити та отримувати інші офіційні документи міськради в режимі он-лайн.

– Ми хочемо, аби через банківські рахунки проходили кошти за платні послуги міста, – зазначає Михайло Сімашкевич. – Спершу плануємо поставити термінали в комунальних автобусах, а згодом – в інших місцях надання муніципальних послуг. Таким чином будемо впевнені, що отримані кошти доходять до міського бюджету.

За словами міського голови, наразі ведуться перемовини, щоб організувати навчання для людей похилого віку із використання нових технологій.

За матеріалами прес-служби міськради.