Четвер, 25 Квітня 2024 р.
26 Лютого 2016

ПОДИВІТЬСЯ, ЯК ВОНИ ГОЛОСУЮТЬ!

Сесію, що відбулася 23 лютого, міська рада провела згідно із новим законодавством, яке передбачає поіменне голосування в місцевих радах. Якраз цього дня набули чинності зміни у відповідному законі.

Після пленарного засідання на офіційному сайті міської ради, в розділі «Рішення», було розміщено перелік питань, які виносилися на розгляд 8 сесії, разом із результатами поіменного голосування.

Отже, ознайомившись із документами, тепер будь-який виборець може проаналізувати дії свого народного обранця і його колег.

Наприклад, результати голосування на цій сесії свідчать, що виконувати довірену роботу прийшли всі 36 депутатів. Не всі були єдиними у прийнятті рішення про надання пільг зі сплати місцевих податків, так само, як і при черговому виділенні коштів із міського бюджету на збільшення статутного капіталу КП «Міськтепловоденергія». Різна реакція була в депутатів на низку звітів що-до освітніх і соціальних програм. Але одностайність помітна в питанні встановлення меморіальної дошки Фадею Ганицькому на фасаді дитячої музичної школи на вул.Шевченка, 25.

Крім цих питань, сесією було ухвалено два звернення.

Очільникам Кабміну і Верховної Ради наші депутати висловили обурення перекладенням на місцеві бюджети безкоштовного харчування дітей пільгових категорій, а це 3,7 млн.грн. Крім того, загалом обсяги освітньої та медичної субвенцій із Держбюджету на 2016 р. не покривають мінімальної потреби, тому із власних доходів міського бюджету на них додатково спрямовано понад 28 млн.грн. Разом із тим, кошти від ПДВ, що сплачують суб’єкти господарювання на території міста, надходять до Держбюджету (загальна сума за 2015 р. склала понад 47 млн.грн).

Зважаючи на такі фінансові розклади, наша міськрада попросила відшкодувати мільйон державної заборгованості за пільгові перевезення, попрацювати над монетизацією соціальних пільг, а не перекладати зобов’язання із фінансування державних пільг на органи місцевого самоврядування, розглянути можливість залишити надходження від сплати ПДВ у розпорядженні місцевих бюджетів.

Ще одне звернення – з проханням врахувати потреби Кам’янця – спрямується в обласну раду, яка незабаром збирається розподіляти 180 млн.грн.

Серетар міськради Дмитро ВАСИЛЬЯНОВ зачитав отримані відповіді на попередні листи депкорпусу. Зокрема, Комітет із питань правової політики ВРУ на прохання кам’янчан не допустити змін до Конституції, які б порушували територіальну цілісність країни, нагадав депутатам міськради, хто в країні наділений правом законодавчої влади (Президент і народні депутати), і повідомив, що наш лист направили до конституційної комісії.

Ще «краще» вчинила Атестаційна комісія, котру міськрада просила переглянути результати атестації кам’янецької поліції. Комісія взагалі відмовилася відкривати конверт і відправила листа назад недоторканим.