П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Лютого 2016

КАНЬЙОН ДОВІРИЛИ ГОТЕЛЬЄРУ

Міська влада визначилася з інвестором, який візьметься за відновлення зони відпочинку в Смотрицькому каньйоні. Ним став один з двох заявлених претендентів – директор МПП «Гала-тур», готельєр Анатолій КОВАЛЬСЬКИЙ.

Крім нього, документи на участь в оголошеному міською владою конкурсі подав і підприємець Ростислав ЯВОРСЬКИЙ.

Пан Ковальський зізнався, що вже давно думав над проектом відродження каньйону.

Директор МПП «Гала-тур», готельєр Анатолій КОВАЛЬСЬКИЙ

– Наш задум – не просто відновити зону відпочинку для кам’янчан, зробити пляж і дамбу, розчистити каньйон, але й створити умови для того, щоб привабити великий потік туристів і прирівнятися до провідних українських курортів, – каже Анатолій Ковальський, який назвав свій проект «КаньйонПарк». – Думаю, років за п’ять ми з друзями, партнерами й підприємцями зможемо втілити цю ідею.

І хоча площа відновлюваної території каньйону немаленька (5 га), втім ідея, треба сказати, досить об’ємна й, на перший погляд, навіть фантастична. Вона включає в себе чимало окремих проектів, які б могли зацікавити різних підприємців-інвесторів. Це пішохідні та велосипедні маршрути, траси для квадроциклів, стайня та кінні прогулянки, пляж, місце для фестивалів і масових заходів, прокат байдарок і катамаранів, термаль-ні ванни, водоспади з купальня-ми, екскурсії в печери, рибне гос-подарство, ресторанчик, лучне стрільбище, майданчики для міні-футболу й пейнтболу, водні лижі, штучна траса для гірських сплавів, автокемпінг тощо.

Із підприємцем міська влада уклала відповідну угоду й пообіцяла, що все відбуватиметься динамічно та під контролем громади. Наразі ж каньйон чекає очищення від самосіву, на що з міського бюджету виділили 100 тис.грн. Аби обрати виконавця цих робіт, департамент ЖКГ оголосив конкурс, який відбудеться 1 березня, о 14.00, в міській раді. Основні критерії – вартість робіт і строки виконання. По додаткову інформацію щодо умов конкурсу можна звернутися в департамент ЖКГ на вул.Соборна, 5 або за номером: 3-17-39.

А якщо вам цікаво дізнатися про дослідження, яке робив щодо каньйону «Подолянин» 2011 р., на сайті газети можна прочитати статтю Наталії Ярової «Дар природи чи клоака».