Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Березня 2016

А ЛЯ САТАНІВ

Незабаром у Кам’янці з’явиться міський бювет, де мешканці зможуть безкоштовно набирати воду зі свердловини. Облаштувати його планують на Руських фільварках. Для цього вже розробили ескізний проект і виділили 150 тис.грн. із міського бюджету.

– У місті можна спостерігати картину, коли один раз на тиждень кам’янчани приходять на вулицю Франка, аби набрати води, яку називають цілющою, – каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Ця свердловина має 400 метрів глибини й була зроблена ще за часів радянської влади, коли будувався відпочинковий комплекс «Поділля». Підприємець, якому сьогодні належить ця територія (Прим.ред.: готельний комплекс «Гала-Готель», директор Анатолій КОВАЛЬСЬКИЙ), не припинив таку традицію і раз на тиждень безкоштовно розливає людям цю воду. Втім міський голова виніс на сесію міськради пропозицію – облаштувати гарний міський бювет. Перспективу підтримали депутати. Наразі із підприємцем домовилися про спільний проект, і він розгородить частину території на куті вулиць Лесі Українки та Франка. Там і буде бювет.

У міській владі запевняють, що ця вода буде безкоштовною, більше того – бювет матиме три температурні режими. Щодня кожен мешканець матиме можливість просто на місці попити води, а набрати у більшу ємність – один раз у тиждень.