Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
4 Березня 2016

ПРОФОСВІТІ ДАЛИ ТРОХИ КОШТІВ

Через необхідність виділити фінансування для працівників профтехосвіти, 29 лютого було скликано позачергову сесію міськради.

Нагадаємо, що через не-послідовну політику Кабміну, спробу якого скинути профтехосвіту на міські бюджети заблокувала Верховна Рада, ці навчальні заклади залишилися без грошей взагалі. Президент, який протягом 15 днів мав би підписати прийнятий ВРУ закон щодо державного фінансування установ або його ветувати, поки що мовчить. Але якщо Гарант його не повернув до парламенту, то закон вважається підписаним. (Детальніше ситуація описана в «Подолянині» від 26 лютого).

Під тиском суспільного обурення та з надією згодом повернути витрачені кошти з обласного бюджету, який тепер би і мав фінансувати ПТО, кам’янецька влада таки виділила для «Подільського центру професійно-технічної освіти» 1 млн. 174 тис. 811 грн. Їх вистачить для того, щоб виплатити стипендію і заробітну плату за лютий (бо за січень можна тільки через суд) і забезпечити харчуванням дітей-сиріт, які навчаються в закладі.

Присутній на сесії директор «Подільського центру професійно-технічної освіти» Михайло РУЩАК подякував міському голові Михайлу СІМАШКЕВИЧУ та депутатському корпусу за розуміння. Окремо він сказав спасибі від дітей-сиріт партійним організаціям «БПП «Солідарність», «Батьківщина» і «Конкретні справи» за матеріальну допомогу, яку ті надали після минулої сесії міськради.

Також на засіданні депутати внесли зміни до Положення про юридичне управління міськради. Це пов’язано з тим, що з 1 квітня функції з реєстрації місця проживання осіб і зняття передаються відповідним органам місцевого самоврядування.