Субота, 20 Квітня 2024 р.
18 Березня 2016

НОВИНИ

КАНАДЦІ ПІДГОТУВАЛИ 70 САПЕРІВ

КАНАДЦІ ПІДГОТУВАЛИ 70 САПЕРІВЧерговий п’ятий випуск фахівців із виявлення та знищення саморобних вибухових пристроїв відбувся у Центрі розмінування 14 березня. Лекції для українських військовослужбовців читали інструктори з Канади. 

Вручаючи сертифікати, начальник центру полковник Володимир РОДІКОВ зазначив, що за останні півроку підготовлено 70 фахівців, які успішно виконують бойові завдання на сході країни.

Високо оцінив українських саперів і командир Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні майор Хьюго МАРКОТ, додавши, що вони відповідально ставляться до підготовки, прагнуть навчитися новому і поділитися знаннями із канадцями. Також майор вручив пам’ятну медаль найкращому слухачу курсу старшині Сергію ГРУШЕЦЬКОМУ (на фото).


КОНТРАКТ ІЗ АРМІЄЮ УКЛАДАЮТЬ ЖІНКИ

КОНТРАКТ ІЗ АРМІЄЮ  УКЛАДАЮТЬ ЖІНКИЗмінити родинний затишок на військові казарми, а варіння борщу – на заняття зі стрільби наважилися кам’янчанки Анна БАБІЙЧУК і Каріна РЯБЧУК. 14 березня вони разом із ще 20 чоловіками-контрактниками вирушили із військкомату до навчальних центрів. Дівчата зізналися, що давно мріяли одягнути військову форму.

– Коли мені було 13, мріяла служити в армії, – розповідає 25-річ-на Анна. – Але вступити до прикордонної академії не пощастило. Фах психолога-логопеда здобула в нашому національному університеті. Роботи за спеціальністю не знайшла, працювала продавцем. Тому наважилася на контракт. Їду в Старичі, де на мене чекає чоловік. Він добровольцем пішов в АТО, а тепер підписав контракт. На маму залишила 4-річну донечку Юлечку. Вона сказала, що пишається мною. 

– Моя мати працює медсестрою у військовому ліцеї, – каже 18-річ-на Каріна. – Що таке життя за командою, знаю не з чуток. Батьки підтримали мій вибір. Маю направлення на спеціальність кухаря, оскільки вчилася в харчовому коледжі. 

За словами військового комісара підполковника Володимира ВОЗНОГО, це вже третє відправлення контрактників. З початку року контракт уклали 67 осіб, з яких 6 – дівчата.

– Новоприбулих зі збірного пункту в Хмельницькому направлять до 169-го та 184-го навчальних центрів. Вони пройдуть там допідготовку за військово-обліковими спеціальностями або перепідготовку для здобуття інших. Навчання триватимуть місяць. А для чоловіків-контрактників, які були в АТО і мають бойовий досвід, – 17 діб. Після навчання контрактників розподілять у військові частини, зокрема й ті, що дислокуються в Кам’янці, – додав Володимир Миколайович.


ВОНИ ПОТРІБНІ НА СХОДІ

Минулої суботи на чергову ротацію на схід країни вирушили півсотні бійців із військових частин А-3479 та А-2738. Вони замінять колег, які два місяці виконували завдання на Донеччині та Луганщині.  

ВОНИ ПОТРІБНІ НА СХОДІ