Середа, 01 Травня 2024 р.
18 Березня 2016

НЕДОТОРКАННІ ПРИЛАВКИ

Операція-ліквідація, застосована правоохоронцями до стихійної торгівлі на вулиці Князів Коріатовичів, дала результат. Щоправда, частково і невідомо, чи надовго.

15 березня керівник міського відділу поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ повідомив про те, що «спільно з Інспекцією з контролю за благоустроєм були проведені заходи, в результаті яких стихійна торгівля на вул.Князів Коріатовичів відсутня».

НЕДОТОРКАННІ ПРИЛАВКИ

Втім поки що очищення цієї вулиці від торгівлі із землі вийшло дещо однобоким. І щодо самої вули-ці – бо тротуар прибрали від «стихійників» лише з одного боку (через дорогу від центрального ринку). І щодо самих порушників – розігнати з дороги легше виявилося бабусь, котрі реалізовували продукти власного виробництва. А от підприємці, які повиносили на тротуар під ноги перехожим дерев’яні прилавки з товаром, вперто не хочуть покидати злачного місця.

Біля входу в ринок, поруч із сміттєвими баками, можна побачити ящики з овочами та фруктами, а прямо на проїжджій частині – столи з кондитерськими виробами. Більше того, відомо, що декотрі з цих підприємливих осіб мають кіоски. Надходять скарги і від бабусь-продавчинь, які нарікають на те, що підприємці ринку неохоче ділять із ними територію.

– До іншого боку вулиці Князів Коріатовичів ми поки що не дійшли, але будемо працювати й там, – каже директор КП «Інспекція з контролю за благоустроєм і санітарним станом міста» Петро СОЛЯРИК. – Також візьмемося за продавців, які повиставляли свій товар на два-три метри перед кіосками. Такі підприємці отримали приписи, бо мають право торгувати лише з кіоска. А виставляти ті віники, лопати, відра, взуття й білизну на тротуар заборонено. Це стосується всієї території міста. Зауваження зробили й реалізаторам, які торгують фруктами, овочами, шкарпетками й лавашами просто на центральному вході до ринку.