Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
25 Березня 2016

ЧЕРЕЗ БОРГИ ДЕРЖАВИ СТРАЖДАЮТЬ ЛЮДИ

Мешканці будинку, що на Нігинському шосе, 35, 17 березня прочитали повідомлення від СКП «Міськліфтсвітло», що через борг 5 тис.грн. за техобслуговування ліфтів змушені будуть ходити пішки сходами.

– Нашому обуренню не було меж, особливо образливо власникам квартир п’ятих-дев’ятих поверхів, які вчасно оплачують послугу, – розповідає житель будинку Антон КОПИСТИНСЬКИЙ. – Шукати правди пішли до начальника ЖЕО ТСЖББ Юрія НАДОЛЬСЬКОГО. Бо саме в житлово-експлуатаційне об’єднання сплачуємо за послугу «Міськліфтсвітла».

Юрій Михайлович пояснив, що, за станом на 15 березня, заборгованість із Державного бюджету за надання пільг і субсидій із квартирної плати перед ЖЕО складає майже 75 тис.грн., з яких на ліфти мало би піти майже 15 тис. Заборгували значну суму і власники квартир будинку – 16 тис.

Вплинути на сусідів-боржників ми не можемо і не маємо права. Надходження із Державної скарбниці також не контролюємо. Що ж тоді залишається робити? Може, через пільги та оформлені субсидії також долучимося до когорти боржників?

Головний спеціаліст із виплат департаменту соціального захисту населення Галина БАБАК підтвердила, що державна заборгованість справді є.

– За станом на 1 березня, заборгованість держави за оплату комунальних послуг за субсидіями становить понад 36 мільйонів гривень. Але це не катастрофічна ситуація, бо щомісяця на субсидії витрачаємо більше як 21 мільйон. Хочу наголосити, що це борг держави, а не людей, які оформили субсидію. Вони повинні й надалі сплачувати тільки свою обов’язкову частину. Державні кошти надходять, але не в повному обсязі. Щойно вони з’являються на наших рахунках, того ж дня надсилаємо їх на рахунки організацій, які надають комунальні послуги.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.