Середа, 24 Квітня 2024 р.
25 Березня 2016

КАНЬЙОН ОБГОВОРИЛИ І ЗАЛИШИЛИ В СПОКОЇ. ПОКИ

У місті продовжуються дискусії довкола благоустрою в каньйоні Смотрича. 19 березня під час громадських обговорень кам’янчани висловили власну думку стосовно проекту «КаньйонПарк», представленого підприємцем Анатолієм КОВАЛЬСЬКИМ. А 23 березня, зважаючи на численні звернення мешканців, у каньйоні призупинили розчищення насаджень.

КАНЬЙОН ОБГОВОРИЛИ І ЗАЛИШИЛИ В СПОКОЇ. ПОКИ

Обговорити відновлення відпочинкової зони на Смотричі в суботу прийшли більше як сотня кам’янчан, серед яких мешканці Старого міста, громадські активісти, екологи, представники НПП «Подільські Товтри» й національного університету. Та якщо всі одноголосно погоджуються з необхідністю прибрати заповідну зону, то стосовно самого проекту в громади виникли зауваження.

Частина мешканців проти влаштування в каньйоні трас для квадроциклів, штучних розкопок, автопаркінгів, ресторанів і гучних фестивалів, мовляв, необхідно зберегти унікальну природу й забезпечити мінімальне втручання в її середовище. Крім того, прозвучали побоювання, що доступ до каньйону можуть обмежити. Представити на загальний розсуд власні пропозиції вирішили молоді активісти із ГО «Чисті схили».

Вислухавши кам’янчан, представники влади пообіцяли активніше підключати громаду до реалізації проекту, не ігнорувати думку екологів та принципово дотримуватися процедури всіх узгоджень щодо кожного окремого проекту.

Крім того, до міської влади й поліції надійшло чимало скарг стосовно першого етапу благоустрою каньйону – розчищення його від самосіву (на що з міського бюджету виділили 100 тис.грн.). Зі слів мешканців, під зруб ідуть не лише кущі та сухі насадження, але й здорові дерева. Тому міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ розпорядився зупинити будь-які роботи, поки науковці національного університету й НПП «Подільські Товтри» не дадуть висновків із цього приводу.