П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Квітня 2016

ПРО КАМ’ЯНЕЦЬКИЙ ТУРИЗМ – У ВЕРХОВНІЙ РАДІ

Участь у парламентських слуханнях із проблем та перспектив розвитку туризму в Україні 6 квітня взяли заступник міського голови Вадим САВЧУК і директор департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА, яка мала можливість виступити в залі пленарних засідань.

Виступає Альона Кузема– Наше 100-тисячне місто щорічно відвідують близько 300 тис. туристів, з яких 20 відсотків становлять іноземці, – розповіла директор департаменту. – Проте, займаючи третє місце в Україні за кількістю пам’яток архітектури, місто змушене виконувати надважливе завдання збереження та реставрації цих пам’яток.

Протягом 5 попередніх років Кам’янець самотужки намагався реставрувати Стару фортецю, Руську браму, Замковий міст. Проте сьогодні ще 8 пам’яток національного значення потребують декількох сотень мільйонів гривень для відновлення та збереження.

У своєму виступі Альона Леонідівна розповідала про роботу зі створення в Кам’янці бальнеологічного курорту, реалізацію спільних проектів влади і приватного бізнесу з благоустрою міста, його участь у проекті «Шлях Гедиміновичів» тощо.

Також із трибуни Верховної Ради пролунали пропозиції від кам’янчан щодо розвитку туризму і, насамперед, системного підходу до розвитку галузі на державному рівні.

А ще на слуханнях Кам’янець згадувався у виступах голови підкомітету ВРУ з питань туризму, курортів та рекреаційної діяльності Анни РОМАНОВОЇ, голови Одеської ОДА Михаїла CААКАШВІЛІ, голови Всеукраїнської асоціації туристичних операторів Ігоря ГОЛУБАХИ.

Тези виступу Альона Кузема розмістила на власній сторінці в соцмережі «Facebook».